Hoe kweek je een avocadoplant?

Avocadoplant

Iedereen eet tegenwoordig avocado’s. Een heerlijke voedzame vrucht vol vitaminen. Wat zo’n vrucht nog veel leuker maakt is dat je altijd een pit cadeau krijgt die je met de juiste methode kan laten uitgroeien tot een kleine avocadoboom.

“Mijn avocadopit ontkiemt niet”.

Probeer je een avocadopit te ontkiemen en lukt het niet? Of misschien heb je zo’n avocadoboompje ergens anders gezien, maar weet je niet waar je moet beginnen. Het zijn een herkenbare problemen die ik zelf ook allemaal heb ervaren. Graag leg ik je daarom uit hoe je makkelijk een avocadoplant kan kweken.

 

Wat heb je nodig voor het kweken van een avocadoplant?

Voor het ontkiemen heb je het volgende nodig: Een avocado, een plastic zipzakje, twee velletjes keukenrol en een enorme dosis geduld.

 

Hoe ontkiem je een avocadopit?

Ik leg het je uit in de volgende video.

 

Bij deze nogmaals per stap uitgelegd.

 

  1. Snijd een avocado in twee helften en haar de pit eruit.
  2. Was deze goed af onder de kraan en laat deze twee uurtjes tot een dag voorweken in een glas met water. Zo kan je de huid makkelijk van de pit afhalen.
  3. Haal het velletje voorzichtig met een scherp mesje van de pit af.
  4. Wikkel de pit in twee velletjes keukenrol, maak deze vochtig en doe dit in een zipzakje en sluit deze af.
  5. Leg het zipzakje op een warme plek.
  6. Wacht twee tot 3 weken en controleer af en toe of de avocadopit een wortel heeft aangemaakt. Verschoon het papiertje tussendoor als het teveel gaat kleuren en maak het papier vochtig wanneer het begint op te drogen. Het ontkiemen kan soms ook langer duren, daarom is geduld het belangrijkste voor het ontkiemen van een avocadopit.
  7. Indien de pit een wortel heeft gemaakt die ongeveer twee centimeter uitsteekt kun je drie satéprikkers in de pit steken. Vul een glas met water en hang de pit met zijn wortels naar beneden in het water. Zorg dat de pit met zijn onderkant net het wateroppervlak raakt en dat de pit niet verzuipt in het water.
Hoe verzorg je een avocadoplant?

Heb je een avocadoplant staan en wil je weten hoe je deze het beste kan laten groeien? Lees dan hier meer over het verzorgen van een avocadoplant.

 

 


Heb je iets aan het artikel gehad?

 

– Zou je het dan willen delen? –

 

Zo kunnen we meer mensen helpen.
Delen met Socialmedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerd

Ruben van de Par

Plantenliefhebber

Planten kun je tegenwoordig kopen op bijna iedere straathoek. Maar hoeveel leuker is het om je plant vanaf zaadje, stekje of zelfs restje groente te laten groeien tot een volwassen exemplaar. Ik ben Ruben en ik wil je daar graag bij helpen.

Persoonlijke favorieten
Projecten
Leer meer over planten

Stekken